REUTERS

У Національній поліції оприлюднили відео затримання 42-річного снайпера Олексія Белька, який погрожував підірвати міст Метро в Києві і влаштував на ньому стрілянину.

Відео опублікував речник Нацполіції Ярослав Тракало на сторінці в Facebook.

Читайте такожЗахоплення мосту Метро у Києві: усі деталі інциденту (фото, відео)

Відео дня

"Чоловіка, який зі зброєю погрожував застосувати вибухівку на столичному мосту Метро, затримали без жодного пострілу. Це був дійсно виклик і неоціненний експіріенс, з яким молода Національна поліція України впоралася "на відмінно". Водна поліція, спецпідрозділ КОРД, авіапідтримка, патрульна поліція України, кінологи, вибухотехніки, криміналісти, психологи etc. Планування спецоперації, тривалі перемовини зі зловмисником, оцінка ризиків для життя громадян та руйнування інфраструктури, можливі варіанти знешкодження і, зрештою, єдиний ідеальний - затримання без шкоди життю і здоров'ю не лише мирних мешканців, а й самого правопорушника. Блискуча спецоперація, під час якої усі служби і підрозділи МВС діяли чітко, злагоджено, а головне виконали свій обов'язок - служити і захищати", - написав Тракало.

Раніше Белько служив снайпером. Імовірно, тому так влучно поцілив у дрон, який до нього направили правоохоронці. Товариш по службі Белька впевнений, що той нічого б невиправного не вчинив.

"Коли я з ним говорив, він вимагав у поліції, щоб розблокували його машину. І два колеса принесли. Сказав, що сам їх встановить. І потім поїде до коханої, поговорить і здасться", - розповів ТСН на умовах анонімності товариш по службі затриманого. 

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 18 вересня, близько 17.00 стало відомо, що у Києві на мосту Метро через Дніпро невідомий погрожував зброєю та висловлював намір підірвати міст. Рух транспорту мостом було закрито.

Силовики проводили спецоперацію з залученням БТР-ів, поліцейських катерів та дронів.

Поліція кваліфікувала погрози невідомого зі зброєю підірвати у столиці міст Метро як підготовку до теракту.