Правоохоронці затримали зловмисницю в пункті пропуску «Бачівськ» / фото: СБУ

У Сумській області в міжнародному автомобільному пункті пропуску «Бачівськ» затримано громадянку України, яка намагалася переправити до Російської Федерації трьох жінок для працевлаштування в борделях.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Оперативники спецслужби встановили, що українка, яка з 2013 року проживає у Москві, організувала підбір та переправлення через кордон жінок для «роботи» у сфері надання інтимних послуг на території Росії.

Відео дня

Читайте такожВ Одесі арештовано двоє китайців за відправку українок до Пекіна для сексуальної експлуатації

«Жителька Миколаївської області під «патронатом» російських правоохоронців переправляла дівчат до РФ для надання інтимних послуг. Жінка підбирала українок з різних областей через оголошення в інтернет-мережі та через своїх спільників «працевлаштовувала» дівчат до московських борделів», - йдеться у повідомленні.

За відомостями СБУ, правоохоронці затримали зловмисницю у пункті пропуску «Бачівськ» під час спроби переправлення через кордон трьох жительок Кіровоградщини.

Наразі у межах кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України, затриманій оголошено про підозру.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин справи та інших осіб, причетних до торгівлі людьми.

Зазначається, що операція проводилась співробітниками УСБУ в Кіровоградській області спільно з Нацполіцією і за участі Сумського прикордонного загону Східного регіонального управління ДПСУ під процесуальним керівництвом прокуратури Кіровоградської області.

Як повідомляв УНІАН, у Харкові поліція затримала чоловіка, підозрюваного у сутенерстві.