Будівля «Дніпровської політехніки» змістилася на один сантиметр / фото: ДСНС

У Дніпрі планують обстежити всі будівлі поряд з гуртожитком №2 Національного технічного університету «Дніпровська політехніка», під яким стався провал ґрунту.

Як йдеться в повідомленні на сайті Дніпровської міської ради, про це йшлося під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Зокрема, у міськраді повідомили, що фахівці знімали відмітки руху гуртожитку Національного технічного університету «Дніпровська політехніка» і виявили зміщення будівлі на один сантиметр. Наразі її руху не зафіксовано.

Відео дня

Читайте такожПідірвав себе з дружиною: у поліції назвали причину вибуху у Мар'їнці

«Нині планують обстежити всі прилеглі будівлі та дослідити тамтешні ґрунти. У тому числі, перевірити небезпечні пустоти. Це зроблять за допомогою спеціального обладнання. Також хочуть встановити додаткові маячки на будівлю гуртожитку. Коли фахівці зможуть зайти під будівлю гуртожитку та оцінити наслідки пошкоджень, комісія визначить орієнтовно через 48 годин», - зазначили у міськраді.

Також повідомляється, що перекрито рух в обидва напрямки по просп. Дмитра Яворницького, від вул. Олеся Гончара до вул. Героїв Крут – у напрямку до Пам‘ятника Слави. Також по просп. Гагаріна від вул Паторжинського до просп. Дмитра Яворницького.

«Яке фінансування виділять на усунення проблеми та звідки братимуть кошти, буде відомо після остаточних висновків. Для цього зберуть робочу групу з технічних фахівців і спеціалістів із геодезії, а також фінансових експертів, котрі підіб’ють вартість робіт», - додали у міськраді.

Як повідомляв УНІАН, 5 жовтня о 17:00 до Служби порятунку "101" надійшла інформація про провал ґрунту біля будівлі гуртожитку, який розташований на проспекті Дмитра Яворницького у Соборному районі Дніпра.

На місці події рятувальники встановили, що на розі 5-поверхової будівлі просіло асфальтове покриття тротуару та утворився провал розміром 3 на 2 метри та глибиною близько 1,5 метрів.

На першому поверсі будівлі розташована аптека, в стінах якої утворилися значні тріщини.

У провал засипано близько 25 куб. м землі та залито 10 куб. м бетону.

Наразі будівля відключена від газо-, електро- та водопостачання, відселені близько 200 мешканців гуртожитку.

За словами міського голови Дніпра Бориса Філатова, будинок споруджено на стрічковому фундаменті у 50-х роках, під будівлею – бомбосховище.