Правоохоронці провели огляд місця події, під час якого виявлені спецзасоби були вилучені / ТАСС

У Чернівецькій області голова Сокирянського районного суду Олена Побережна виявила у своєму службовому кабінеті предмети, схожі на технічні засоби негласного отримання інформації.

Як повідомила сьогодні кореспонденту УНІАН виконувач обов’язків головного спеціаліста прес-служби Сокирянського районного суду Руслана Паращук, інцидент стався 9 жовтня.

Читайте такожУ ДБР стверджують, що виявлена "прослушка" могла нашкодити розслідуванню окремих справ«Це сталося минулої середи приблизно о 15.50, коли відключилося електропостачання в частині нашого міста, в тому числі й у приміщенні районного суду. Побережна почула якийсь стукіт поблизу стіни. Вона покликала керівника апарату і головного спеціаліста. Коли відкрили панельку стіни, виявили предмети, що були схожими на спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації. Голова суду, звісно, повідомила про це в поліцію», – повідомила Паращук.

Відео дня

За словами речниці суду, правоохоронці провели огляд місця події, під час якого виявлені спецзасоби були вилучені.

За даним фактом слідчим відділом управління Служби безпеки України в Чернівецькій області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Розпочато досудове розслідування.

«Крім цього, згідно ч. 4 ст. 48 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» головою Сокирянського районного суду повідомлено про втручання в діяльність судді Вищу раду правосуддя та Генеральну прокуратуру для вжиття відповідних заходів реагування», – додала Паращук.

Речниця суду повідомила також, що наразі Побережна не висловлювала жодних міркувань щодо того, хто міг проводити стеження за нею.

«З нею про це мова не велася, тому не можу нічого сказати», – відповіла Руслана Паращук.

Водночас у прес-службі районного суду додали, що Побережна наразі залишається єдиною суддею в районі, яка здійснює правосуддя, оскільки у двох інших суддів завершилися повноваження.

«Побережна нині єдина працює на весь Сокирянський район і на місто Новодністровськ. Так, вона працює в дуже посиленому режимі», – розповіла Паращук.

Як раніше повідомляв УНІАН, у кабінеті директора ДБР Романа Труби знайшли «прослушку».