Солдат помер після декількох днів в реанімації / фото УНІАН

У Центральному військовому клінічному госпіталі в Києві помер військовослужбовець Роман Бірук, який проходив строкову службу в одній з частин навчального центру «Десна».

Про це повідомляється на сторінці навчального центру в Facebook.

Зазначається, що в ніч на 14 жовтня хлопець впав з поручнів та вранці 17 жовтня помер від отриманих травм.

Відео дня

Читайте такожНа Житомирщині у військовій частині знайшли мертвим солдата-строковика«Майже опівночі після відбою старший солдат Роман Бірук разом з товаришем по службі порушили розпорядок дня, вирішивши вийти на «перекур» з казарми на вулицю. Вже спустившись на проліт, напарник Роману побачив, як хлопець сів на поручні, намагаючись з'їхати вниз. Але, за словами бійця, солдат Бірук втратив рівновагу і впав на нижні щаблі», – зазначили в навчальній частині.

На місце події прибули бригади медиків та фельдшерів, які доставили строковика в місцевий шпиталь, а звідти – в Центральний військовий клінічний шпиталь у Києві. Лікарі діагностували відкриту черепно-мозкову травму і кому II-III ступеня. Після декількох днів в реанімації солдат помер.

Також наголошується, що відповідальні командири та чергові, які дозволили порушення розпорядку дня, за результатами службового розслідування отримають суворі покарання – до пониження в посаді.

Як раніше повідомляв УНІАН, біля Миколаєва застрелився 22-річний солдат-строковик.