Чоловікам загрожує від 5 до 8 років в'язниці / ГУНП в Дніпропетровській області

Правоохоронці вистежили й затримали у Дніпрі банду з трьох чоловіків, які вже встигли підірвати десяток банкоматів у місті.

Про це інформує відділ комунікації ГУНП у Дніпропетровській області.

Читайте такожПід Одесою чоловік забив палицею кривдника сестри

Зазначається, що справу розслідують з грудня 2018 року.

Членам злочинного угрупування від 22 до 32 років. Під час обшуків у їхніх помешканнях оперативники вилучили пістолети, патрони, номерні знаки, шоломи, бронежилети тощо, за допомогою яких вчиняли злочини.

Крім того, правоохоронці вилучили автомобілі «БМВ» та «ВАЗ», скутер та велосипед, на яких пересувалися зловмисники. 

Встановлено, що підозрювані діяли вночі та обирали банкомати, які знаходилися у віддалених районах міста та не були обладнані камерами відеоспостереження. Як було встановлено в ході експертизи,  банкомати були пошкоджені шляхом вибуху газоповітряної суміші.

Обшуки проводилися в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Наразі трьох чоловіків затримано в порядку ст. 208 КПКУ.

Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.  За скоєння крадіжки у великих розмірах крадіям загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.

Як повідомляв УНІАН, у Юр’ївському районі Дніпропетровської області поліція виявила 53-річну жінку, яка майже 30 останніх років живе зі старим радянським паспортом.