Вартість скульптури становить 25 тисяч гривень / фото ГУ НП у Волинській області

У Луцьку невідомі викрали бронзову скульптуру одного із символів міста – кликуна, який був встановлений 1 листопада на Театральному майдані.

Як повідомила у Facebook начальник управління туризму та промоції міста Луцької міської ради Катерина Мойсіюк, сьогодні вранці виявили, що скульптуру по-варварськи вирвали разом з кріпленням.

фото ГУ НП у Волинській області

«Планували виготовити і встановити ще ряд скульптур та розробити туристичний маршрут містом... Дуже важко підібрати вдалі коментарі, коли знищують те, що створювалось довго, у що вкладалась душа і що зроблено з любов'ю до міста», - написала Мойсіюк.

Відео дня
Скульптуру встановили 1 листопада  / фото ГУ НП у Волинській області

Як повідомили у секторі комунікації Головного управління Національної поліції у Волинській області, слідчі попередньо кваліфікували подію за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. 

Зазначається, що скульптуру виготовлено із бронзи, її вартість – 25 тисяч гривень.

У поліції нагадали, що торік 18 жовтня невідомі скоїли крадіжку скульптури луцького кликуна, котрий був розташований по вулиці Лесі Українки. Поліцейські встановили причетність до скоєння цього злочину двох 15-річних місцевих жителів. Викраденого кликуна вилучили та повернули місту.