Затримані запідозрили прибиральницю у викраденні 20 тисяч доларів / npu.gov.ua

Поліцейські затримали чотирьох киян, які підозрюються у викраденні, катуванні людей, а також нанесенні тілесних ушкоджень поліцейському.

Про це повідомили в Департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Читайте такожУ Києві чоловік із товаришем викрав та вбив екс-дружинуЗазначається, що групу підозрюваних встановили під час розслідування злочинної схеми, яка реалізовувалась окремими співробітниками Державної міграційної служби.

«Одного із фігурантів викрили патрульні поліцейські Києва за кермом автомобіля «Bentley». 32-річний чоловік перебував у стані сп’яніння, тож не впорався з керуванням та врізався в дерево. На вимогу поліцейських надати документи почав поводитися агресивно, спробував втекти. При затриманні порушник почав чинити опір і наніс тілесні ушкодження інспектору поліції», – говориться в повідомленні.

Водночас поліцейські встановили, що два рідних брати затриманого – 35 та 36 років – разом із 40-річним знайомим вдалися до викрадення людей. Застосовуючи погрози, зловмисники посадили до своїх автомобілів «Mercedes» мешканку Києва, її доньку та чоловіка та вивезли до приватного будинку у Київській області.

«Жінка працювала в одного з викрадачів хатньою прибиральницею. Згодом власник квартири звинуватив її у викраденні 20 тисяч доларів. Бранку зв’язали та почали бити і катувати, вимагаючи зізнатися у крадіжці та повернути гроші. Наступного дня викрадачі відвезли родину до Києва і пригрозили розправою, у разі звернення до правоохоронних органів. З численними тілесними ушкодженнями та нервовим зривом киянка потрапила до лікарняного закладу», – додали в поліції.

Усім фігурантам повідомили про підозру / npu.gov.ua

Наразі зловмисникам оголошено про підозру. Одному зловмиснику – за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), іншим – за ч. 2 ст. 127 (катування) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

Як раніше повідомляв УНІАН, на Миколаївщині затримали озброєну банду, причетну до викрадання людей.