Триває службове розслідування / фото: facebook.com/MVS.LVIV

На Чернігівщині начальник Сновського відділення поліції збив велосипедиста та не надав постраждалому необхідної допомоги.

Як повідомили УНІАН у секторі комунікацій ГУ НП в області, учора ввечері до поліції надійшло повідомлення, що в м. Сновську невідомий автомобіль здійснив наїзд на велосипедиста. Після ДТП водій довіз потерпілого автомобілем додому, після чого зник.

Внаслідок пригоди 57-річний велосипедист отримав кілька переломів і був госпіталізований до Сновської лікарні.

Відео дня

У результаті проведеної перевірки співробітники інспекції з особового складу управління кадрового забезпечення ГУНП в Чернігівській області та Чернігівського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України встановили, що до автопригоди може бути причетний начальник поліції м. Сновськ.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Найсуворіша санкція статті передбачає покарання у вигляді арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Наразі триває службове розслідування.

На сьогоднішній день начальника поліції Сновська відсторонено від посади.

«У цій справі є чимало питань. Дотепер невідомо, де подівся автомобіль начальника відділу поліції», - прокоментували у ГУ НП в області.

У разі встановлення вини вказаного керівника поліції міста і причетності до скоєння ДТП, буде прийнято рішення про його звільнення зі служби в поліції.