За попередніми даними, будівлю коледжу вдасться зберегти / od.dsns.gov.ua

Рятувальники розпочали ліквідацію завалів у будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, де учора вранці сталася пожежа.

Про це у Facebook повідомив голова Одеської облдержадміністрації Максим Куций.

Читайте такожПожежа охопила одразу кілька установ: нові подробиці пожежі в Одесі

Відео дня

«Наразі загін пошуково-рятувальної служби приступив до ліквідації завалів. Поки що розбирають кам’яні брили поблизу входу», - написав він.

За словами Куцого, до процесу ліквідації наслідків пожежі залучено експертів з Одеської державної академії будівництва та архітектури.

«Попередньо вони повідомляють, що будівлю можна зберегти, але існує ризик завалення стін. Тому вони зараз перевірять різні елементи будівлі на ушкодження та дізнаються, чи можна зайти всередину рятувальникам», - зазначив голова ОДА.

Також Куций додав, що до рятувальників та медиків залучили бригаду швидкого реагування Червоного хреста.

«Збираємо інформацію про потреби всіх служб та постраждалих», - підкреслив він.

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3 поверсі 6-поверхового навчального корпусу сталася пожежа, площа якої становила 4 тис. кв. м. Того ж дня пожежу було локалізовано.

За інформацією президента Володимира Зеленського, озвученою сьогодні вранці, внаслідок пожежі загинула 16-річна студентка, 14 людей зникли безвісти (серед них - 5 студентів), ще 27 осіб перебувають у лікарнях.

Згодом начальник регіонального главку ДСНС Віктор Федорчак заявив, що кількість постраждалих внаслідок пожежі збільшилася до 29, стан чотирьох з них - тяжкий.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Розглядаються дві версії займання - аварійна робота електрообладнання та навмисний підпал.

5 і 6 грудня оголошено днями жалоби в Одесі.