За його словами, щорічно проводиться закупівля нових засобів протипожежної охорони / 112.ua

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко зазначає, що буде проведено перевірку, яких протипожежних засобів не вистачало в одеському коледжі, де сталася пожежа.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час Години запитань до уряду в парламенті, відповідаючи на питання щодо ситуації з придбанням спеціальних засобів для Державної служби з надзвичайних ситуацій в контексті ситуації з пожежею в Одесі.

Читайте такожЗросла кількість постраждалих у смертельній пожежі в одеському коледжі

Відео дня

"У нас сталася велика трагедія в Одесі... На сьогодні рятувальники розпочали розбір завалів, вони працюють 24 години на день", - сказав Геращенко.

За його словами, щороку проводиться закупівля нових засобів протипожежної охорони.

"Ми перевіримо, яких саме засобів протипожежних не вистачало в той день, в цьому місці", - запевнив представник міністерства.

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу сталася пожежа, площа якої становила 4 тис. кв. м.

Одразу після пожежі стало відомо про загибель 16-річної студентки. 14 осіб значилися зниклими безвісти. Увечері 5 грудня під завалами було виявлено тіло загиблої жінки, за попередніми даними - викладача коледжу.

Тривають пошуки 13 осіб.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Розглядаються дві версії займання - аварійна робота електрообладнання та навмисний підпал.