ДСНС доручено провести позачергові перевірки в об'єктах підвищеного ризику / od.dsns.gov.ua

Кабінет міністрів України створив комісію з розслідування причин пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

Про це у себе на сторінці в Facebook повідомив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Читайте такожПожежу в коледжі Одеси повністю не погасили - пошуки зниклих ускладнюютьсяЗа його словами комісія має встановити причини пожежі та доповісти про результати до 20 грудня.

Відео дня

«Всі винні будуть покарані за всією суворістю закону, незалежно від їх посад чи статусів! Ситуація, коли масштабні пожежі в університетах, гуртожитках та готелях, стає системним явищем, – неприйнятна», – зазначив Гончарук.

При цьому він додав, що доручив Державній службі з надзвичайних ситуацій (ДСНС) України провести позачергові перевірки стану протипожежної безпеки в об'єктах підвищеного ризику, де постійно перебуває велика кількість людей.

«Співчуваю родинам загиблих та всім постраждалим в цій жахливій трагедії. Пожежі в Одесі стали не надзвичайними ситуаціями, а систематичними випадками, які забирають життя людей. Ми маємо встановити причину, чому так склалось», – підсумував прем’єр.

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу сталася пожежа, площа якої становила 4 тис. кв. м.

Відразу після пожежі стало відомо про загибель 16-річної студентки. 14 осіб вважались зниклими безвісти. Ввечері 5 грудня під завалами було виявлено тіло загиблої жінки, за попередніми даними – викладача коледжу.

Тривають пошуки 13 осіб.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Розглядаються дві версії займання – аварійна робота електрообладнання та навмисний підпал.