Депутати наголошують на необхідності введення надзвичайної ситуації техногенного характеру / фото: УНІАН

Депутати Кіровоградської обласної ради звернулися до президента Володимира Зеленського та Кабінету міністрів з проханням втрутитися у ситуацію з відсутністю теплопостачання у Світловодську Кіровоградської області.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення депутати прийняли сьогодні, 10 грудня, під час сесії обласної ради.

Зокрема, у зверненні депутати наголошують на необхідності введення надзвичайної ситуації техногенного характеру та доручення Міністерству юстиції дати правову та юридичну оцінку ситуації у Світловодську.

Відео дня

Також депутати закликають керівництво держави розібратися зі законністю передачі підприємства «Світловодськпобут» у приватну власність, а також розглянути можливість передачі цього підприємства у міську, обласну чи державну власність.

«Наразі діти не ходять в школу 7 тижнів, садки не працюють і це в 21-му столітті. Якщо наступного тижня будуть морози, то це буде катастрофою», – наголосив депутат Кіровоградської обласної ради Костянтин Каспров.

Відповідне звернення підтримали 43 депутата (із 47 присутніх). Всього депутатами Кіровоградської обласної ради є 64 обранці.

Як повідомляв УНІАН, 8 грудня сталася нова аварія на тепломережі, зупинилася котельня № 3. Без тепла залишилося 4 школи (із 9), 7 дитячих садочків (із 14), а також 114 житлових будинків, серед яких – багатоквартирні.

5 грудня через відсутність тепла у 5-ти з 9-ти шкіл міста відновили навчання лише у 9 та 11 класах (повноцінно працювало лише чотири школи).

Через заборгованість перед НАК «Нафтогаз України» СП ТОВ «Світловодськпобут» не змогло вчасно отримати номінацію на газ і розпочати опалювальний сезон у Світловодську Кіровоградської області. Без тепла залишилися близько 50 тисяч жителів міста.

15 листопада підприємство «Світловодськпобут» уклало договір реструктуризації заборгованості з «Нафтогазом» та отримало номінацію на газ.

18 листопада розпочали роботу всі шість котелень підприємства «Світловодськпобут», однак виникло багато поривів на тепломережі.

У зв’язку з цим 24 листопада у місті оголосили надзвичайну ситуацію техногенного характеру місцевого рівня.