У Харкові в гаражному боксі натрапили на нелегальний міні-завод із розливу спирту / фотог npu.gov.ua

Працівники поліції почали перевірку об'єктів можливого незаконного обігу спирту - складів, баз, гаражних кооперативів та інших закладів. У Харкові в гаражному боксі натрапили на нелегальний міні-завод із розливу спирту, якого вилучили 12 тонн.

"Співробітники слідчого управління, відділу спеціальної поліції ГУНП в Харківській області та Шевченківського відділу поліції виявили гаражний бокс, в якому незаконно здійснювався розлив спирту. В ході огляду поліцейські виявили та вилучили 12 тонн рідини", - повідомив відділ комунікації поліції Харківської області.

Читайте такожНайбільша партія за рік: українці намагалися незаконно вивезти до Польщі 100 кілограмів бурштину

Відео дня

Слідчий відкрив кримінальне провадження за ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 5 років з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їхнього виготовлення.

Правоохоронці встановлюють причетних до нелегального бізнесу осіб.

Зазначимо, що профілактичні заходи з протидії нелегальному обігу спирту та лікеро-горілчаних виробів тривають в усіх регіонах України. 

У Харкові вилучили 12 тонн нелегального спирту / фото npu.gov.ua