Розслідування проводитимуть співробітники ДБР. / Українська служба інформації

За фактом побиття товаришами по службі Наталії Куліш - військовослужбовця військової частини А3438, що дислокується в населеному пункті Красносілка Лиманського району Одеської області, відкрито кримінальне провадження.

Про це УНІАН повідомив представник Державного бюро розслідувань.

Читайте такожВ Одеській області в гуртожитку університету виявили повішеним студента

Відео дня

Відзначається, що за фактом події військова прокуратура Південного регіону України відкрила кримінальне провадження за ч. 2. ст. 406 (порушення статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями за відсутності відносин підлеглості, що виявилося в завданні побоїв чи вчиненні іншого насильства, якщо воно вчинене стосовно кількох осіб або заподіяло легкі чи середньої тяжкості тілесні ушкодження, а також має характер знущання або глумління над військовослужбовцем) Кримінального кодексу України.

Передбачається, що розслідування проводитимуть співробітники ДБР.

У прес-службі оперативного командування «Південь» заявили про початок службового розслідування.

«За фактом можливого застосування фізичного впливу і перевищення службових повноважень з боку посадових осіб однієї з військових частин оперативного командування «Південь» до військовослужбовця цієї ж військової частини Наталії Куліш призначено і проводиться службове розслідування», - повідомили в прес-службі.

Як зазначається, за результатами службового розслідування буде дано правову оцінку інциденту.

Як повідомляв УНІАН, 25 грудня міністр оборони України Андрій Загороднюк на своїй сторінці у Facebook повідомив, що в Одеській області на території однієї з військових частин побито жінку-військовослужбовця.

Журналістам потерпіла Наталія Куліш заявила, що її побили товариші по службі за протести проти дій керівництва. Зараз вона проходить лікування у Військово-медичному клінічному центрі Південного регіону України (Одеса). У результаті побиття жінка отримала струс головного мозку, у неї вибито два передніх зуба, є інші травми.

Куліш служить у військовій частині А-3438 в селищі Красносілка Лиманського району.

За її словами, причиною конфлікту став її відкритий протест проти дій керівництва, представники якого, як вона стверджує, без документального оформлення організували вивезення харчів з частини.

Також жінка заявила, що військовослужбовців примушують (зокрема, її, хоча у неї інша спеціалізація) проводити в частині ремонтні роботи без відповідних офіційних наказів.