До складу злочинної групи входило п’ять осіб віком від 25-ти до 42-х років / npu.gov.ua

У Миколаєві поліція затримала групу осіб за вимагання з підприємця 660 тисяч гривень «боргу».

Читайте такожНа Дніпропетровщині затримали учасників злочинної групи за обстріл позашляховика з гранатомета (відео)Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Зазначається, що до складу злочинної групи входило п’ять осіб віком від 25-ти до 42-х років.

Відео дня

«В ході слідчо-оперативних заходів було задокументовано факт вимагання 660 тисяч гривень, які бізнесмен, нібито, заборгував. При цьому зловмисники попередили потерпілого, що в разі відмови проведуть з ним заходи фізичного переконання. Домовилися, що кошти підприємець буде віддавати частинами. Під час передачі частини «боргу», 250 тисяч гривень, їх затримали», – говориться в повідомленні.

П’ять членів злочинної групи затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Організатор та один з учасників раніше неодноразово були засудженні за скоєння тяжких злочинів.

Наразі проводяться санкціоновані обшуки за місцем мешкання та в автомобілях затриманих. З місця події вилучено 250 тисяч гривень, а в одному з транспортних засобів правопорушників - зброю.

Вирішується питання про повідомлення усім фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України та обрання запобіжних заходів.

За даний злочин чинним законодавством передбачено покарання у вигляді  позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Раніше УНІАН повідомляв, як у Запорізькій області затримали 5 бандитів за серію тяжких злочинів.