Автівку журналістки підпалили в ніч на 30 січня / фото: facebook/vasyl.tereshchuk

У Львові поліцейські розслідують обставини підпалу автомобіля журналістки "Радіо Свобода" Галини Терещук.

Як інформує відділ комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області, сьогодні, 30 січня, у Галицький відділ поліції звернулася журналістка із повідомленням про те, що близько опівночі невідома особа підпалила її автомобіль Mitsubishi Colt, який вона залишила на ніч припаркованим біля будинку.

Читайте такожВ Одесі на стоянці згоріло чотири автомобілі (фото)

Відео дня

Зазначається, що на місці події працювала слідчо-оперативна група, а також співробітники інших служб та підрозділів поліції Львівщини. Після локалізації пожежі було встановлено, що в автомобілі пошкоджено передню частину кузова та моторний відсік.

За цим фактом слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 347-1 (умисне знищення або пошкодження майна журналіста) КК України.

За словами начальника ГУ Нацполіції в області Василя Віконського, правоохоронці роблять усе можливе, аби встановити обставини події, а також осіб, причетних до підпалу транспортного засобу.

"Власниця автомобіля – відома львівська журналістка, пов’язує це зі своєю професійною діяльністю. Ця інформація перевірятиметься слідчим шляхом", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, у Львові вночі 30 січня невідома особа підпалила автомобіль, що належить журналістці "Радіо Свобода" Галині Терещук.

За словами свідків, до машини підійшла людина із закритим обличчям, поклала під щітки на лобовому склі автомобіля пакети, підпалила їх і втекла.

Терещук відкидає побутові версії, що могли б стати підставою для злочину.