Автомобіль отримав пошкодження / Фото: Нацполіція

У Миколаївській області чоловік викрав автомобіль у той же день, коли його звільнили з місця позбавлення волі.

Як повідомляє прес-служба обласної поліції, про викрадення правоохоронцям повідомила жінка - в одному з сіл Веселинівського району зникла Toyota RAV4. Упродовж години місцезнаходження автомобіля встановили - його намагалися зупинити, однак водій проігнорував вимогу поліції. Намагаючись втекти від переслідування, чоловік за кермом пошкодив авто.

"Співробітникам вдалось зупинити переслідуваний автомобіль та встановити особу водія – ним виявився 28-річний раніше судимий місцевий мешканець. Він мав ознаки алкогольного сп’яніння, що підтвердив і медогляд. Слідчі затримали чоловіка у порядку ст. 208 КПК України. За керування транспортним засобом у стані сп’яніння поліцейські склали відносно зловмисника адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Встановлено, що у день скоєння злочину правопорушник саме умовно-достроково звільнився із місць позбавлення волі, де відбував покарання за вчинення угону транспортного засобу та розбою на території Одеської області", - йдеться у повідомленні.

Відео дня
Затриманому знову загрожує ув'язнення / Фото: Нацполіція

Згодом з'ясувалася, що викрадений автомобіль належав подрузі дружини звільненого, з якою вони уклали шлюб під час ув'язнення чоловіка. Жінка попросила приятельку - власницю позашляховика - забрати чоловіка, щойно той вийде з в’язниці. Згодом вони втрьох поїхали додому святкувати звільнення.

Читайте такожУ Львові чоловік під час допиту викрав у поліцейського зброю та посвідчення, після чого втік

"Після вживання алкоголю зловмисник вирішив покататись на авто подруги та, скориставшись її тимчасовою відсутністю, потайки взяв ключі та поїхав. Виявивши зникнення автомобілю, власниця повідомила у поліцію", - зазначили правоохоронці.

Затриманому повідомили про підозру у незаконному заволодінні транспортним засобом, що завдало великої матеріальної шкоди. Йому знову загрожує в'язниця - термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна або без неї.