Ілюстрація / REUTERS

На Рівненщині в Сарненському районі судитимуть солдата-строковика за втрату пістолета з травматичними патронами.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі військової прокуратури Рівненського гарнізону, завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно військовослужбовця строкової військової служби однієї з військових частин.

Читайте такожПоліцейського-винуватця смертельної ДТП у Броварах звільнили зі служби

Відео дня

«Солдат обвинувачується у втраті пістолета, зарядженого 12-ма травматичними патронами, внаслідок порушення правил зберігання, вчинених в умовах особливого періоду, крім воєнного стану (ч. 2 ст. 413 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Під час досудового розслідування встановлено, що вказаний боєць у січні 2020 року, будучи напідпитку та діючи з необережності, під час несення служби втратив пістолет.

Водночас, як повідомила УНІАН фахівець зі зв’язків із громадськістю Територіального управління ДБР, розташованого в місті Хмельницький, Катерина Герасімук, подія мала місце в Сарненському районі, який на Рівненщині називають бурштиновим клондайком.

«Там нерідко трапляються сутички між правоохоронцями та бурштинокопачами… До врегулювання конфліктів нерідко залучаються додані сили поліції та військовослужбовців. Яким саме чином сталася втрата зброї, з’ясовуватиметься під час судового засідання», - зазначила вона.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до суду.

Санкція інкримінованої солдатові статті передбачає покарання позбавленням волі на строк до трьох років.