У порту "Південний" перехопили партію наркотиків / СБУ

Співробітники Служби безпеки України попередили контрабанду понад 30 кг кокаїну, який прибув в морський торговий порт «Південний» (Одеська обл.) з Латинської Америки.

Читайте такожУ Коста-Ріці вилучили рекордну партію наркотиків (фото, відео)

Як повідомили УНІАН у прес-службі управління СБУ в Одеській області, встановлено, що в середині лютого в порт з однієї з південноамериканських країн надійшов вантажний контейнер з автомобілями.

У ході поглибленого митного огляду правоохоронці виявили 31 брикет з високоякісним кокаїном загальною вагою майже 31 кг, орієнтовна вартість якого на «чорному ринку» - понад 90 млн грн.

В подальшому було встановлено, що частину цього кокаїну зловмисники планували контрабандою перемістити в країни Європейського Союзу.

«В ході проведення контрольованої спецоперації правоохоронці затримали в Києві трьох учасників угруповання, у тому числі одного іноземного співорганізатора наркобізнесу. Затримання відбулося після закладки брикетів з кокаїном у спеціально виготовлений тайник в автомобілі кур'єра для перевезення в ЄС», - повідомили в управлінні.

СБУ
СБУ

Як зазначається, учасники угруповання мали намір протягом поточного року здійснити ще кілька контрабандних поставок в нашу країну: майже 500 кг кокаїну для подальшого збуту в Україні та країнах ЄС.

Зараз тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх підозрюваних.

Операція проводилася Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ спільно з управлінням СБУ в Одеській області, Державною митною службою та Державною прикордонною службою під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури № 6.

Раніше в Панамі виявили підводний човен з п'ятьма тоннами кокаїну.