На Житомирщині сталася лісова пожежа / фото: ДСНС України у Житомирській області

У Житомирській області для гасіння лісу задіяли авіацію.

Читайте такожНа Харківщині під час пожежі в котельні загинуло чотири людини

Як повідомили УНІАН у прес-службі Управління ДСНС у Житомирській області, рятувальники продовжують надавати допомогу в гасінні лісових пожеж і ліквідовують торф’яні у північних районах регіону.

Відео дня

Так, в області продовжується гасіння пожежі на території Народицького, Базарського та Кліщівського лісництв ДП «Народицьке СЛГ» Народицького району. Площа пожежі складає 15 га окремими осередками. На місці події створено оперативний штаб з гасіння пожежі на чолі з начальником Управління ДСНС України у Житомирській області.

Пожежу ліквідовують 334 лісівника та 48 одиниць техніки, 72 рятувальники та 17 одиниць техніки. “ Від Ніжинського авіаційного загону залучено 3 літаки Ан-32п. Вже зранку ними зроблено 6 скидів води (84 тони)”, - уточнили рятувальники.

фото: ДСНС України у Житомирській області

Також сьогодні на Житомирщині продовжують гасити дві пожежі на торфовищах Олевського району, що сталися 4 квітня, на загальній площі 18 га.

Так, у с. Озеряни залишається горіння окремими осередками на площі 2,9 га, а поблизу хутора Верба необхідно ліквідувати загоряння ще 9,1 га території.