До гасіння залучено 165 працівників та 34 одиниці техніки / фото: ДСНС

На Чернігівщині учора сталося загоряння лісу поблизу с. Сорокошичі в Козелецькому районі, що розповсюдилося на площі 140 га.

Про це повідомили у прес-службі управління ДСНС в області.

Згідно з інформацією, о 13:20 до оперативно-координаційного центру управління ДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення про пожежу сухої рослинності та настилу в лісі біля с. Сорокошичі Козелецького району. Зараз спостерігаються окремі осередки горіння на загальній площі близько 140 га.

Відео дня

До гасіння пожежі залучено 165 працівників та 34 одиниці техніки, з них від УДСНС - 16 одиниць техніки, 66 чоловік особового складу. Також для гасіння пожежі задіяні 3 літаки (АН-32п) спеціального авіаційного загону ДСНС України. Авіацією ДСНС України здійснено три скиди води.

Гасіння пожежі триває. На місці події працює оперативна група управління ДСНС України у Чернігівській області.

Як уточнили у прес-службі управління ДСНС, причина загоряння встановлюється, найімовірніше, пожежа розпочалася через необережне поводження людей в вогнем.

«З початку року на Чернігівщині сталося 8 лісових пожеж на площі 134 га, а також 695 випадків загоряння сухої трави на відкритій місцевості на площі понад 2200 га, від цих пожеж загинули троє людей», - зазначили у прес-службі.

За інформацією екологів, пожежа відбувається поблизу або на території найбільшого в Україні ландшафтного парку "Міжрічинський", розташованого у міжріччі Десни і Дніпра на території Чернігівського та Козелецького районів. До складу території парку входять ландшафтний заказник місцевого значення "Сорокошицький лісовий масив" та зоологічна пам'ятка місцевого значення "Сорокошицький чапельник", розташовані поблизу села Сорокошичі.

Парк "Міжрічинський" створений 2002 року на площі понад 100 тис. га.