Лісова пожежа у Чорнобильскій зоні / REUTERS

Виконувач обов'язків голови Державного агентства України з управління зоною відчуження Катерина Павлова заявила, що деякі осередки пожежі, що триває в Чорнобильській зоні, неможливо почати гасити.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона повідомила під час онлайн-брифінгу.

«Ми можемо констатувати те, що є великі території Зони відчуження і деякі пожежі, вони розташовані в таких місцях, куди не може пройти техніка. Ми можемо бачити з дрона, з аеророзвідки, що там горить, але там немає під’їзної дороги, просіки, нічого, щоб під’їхати та гасити цю пожежу», - зауважила вона.

Відео дня

Читайте такожКиянам загрожує небезпека: у столиці зафіксували підвищення шкідливих речовин у повітрі

Як повідомляв УНІАН, пожежа в Чорнобильській зоні почалась 4 квітня, тоді вогнем було охоплено 20 га. 7 квітня площа пожежі збільшилась до 35 га. Станом на 10 квітня ліквідація лісових пожеж у Чорнобильській зоні триває.

6 квітня правоохоронці затримали підозрюваного у спричиненні пожежі. Ним виявився 27-річний житель села Рагівка. Як пояснив молодик поліцейським, він поблизу закинутої місцевої ферми задля забави в кількох місцях підпалив дикорослу траву. Після чого вогонь вітром перекинуло далі, а він вже не зміг впоратися та загасити багаття.

Затриманому чоловіку вручено підозру у спричиненні пожежі за ч. 1 ст. 245 (знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від 3 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від 2 до 5 років, або позбавленням волі на той самий строк.