Близько 12:50 батько з сином зістрибнули з дамби Каховської гідроелектростанції в Дніпро / dic.academic.ru

2 квітня 2017 р. о 12:50 до чергової частини Новокаховського відділу поліції в Херсонській області надійшло повідомлення від охоронця Каховської гідроелектростанції про те, що чоловік скинув дитину в Дніпро з дамби Каховської ГЕС, потім сам стрибнув у воду, і на поверхні вони більше не з'явилися.

Як уточнили УНІАН у відділі комунікації поліції Херсонської області, практично у той самий час до Каховського відділу поліції зателефонував житель одного із сіл району. Чоловік повідомив, що йому зателефонував колишній зять і заявив, що він зі своїм 10-річним сином зараз стрибнуть у Дніпро з Каховської ГЕС. Після цього зв'язок обірвався.

Читайте такожНа Київщині автомобіль з неповнолітніми врізався в дерево: троє загинули, ще троє в реанімації

Відео дня

Як розповів заступник начальника Новокаховського відділу поліції Андрій Ювченко, поліцейські з'ясували, що 36-річний житель одного із сіл Каховського району нещодавно розлучився з дружиною, але хотів повернути сімейні стосунки. Проте жінка, враховуючи особисті якості колишнього чоловіка, не погоджувалася. Суд дозволив чоловікові періодично бачитися з 10-річним сином, і 2 квітня вранці він узяв дитину на прогулянку. Близько 12:50 батько з сином зістрибнули з дамби Каховської гідроелектростанції в Дніпро. Їх тіла діставали водолази.

За даним фактом Новокаховський відділ поліції відкрив кримінальні провадження за ст. 120 Кримінального кодексу України «Доведення до самогубства» і ч. 2 ст. 115 ККУ «Умисне вбивство». Зараз співробітники поліції з'ясовують всі обставини події.