Житомирські прикордонники вчора, 19 липня, виявили на кордоні 800 пачок цигарок білоруського виробництва без акцизних марок. Про це кореспонденту УНІАН повідомили у прес-службі Житомирського загону Північного регіонального управління Держприкордонслужби України.

Як зазначається у повідомленні , сигарети поза митним контролем, в об’їзд автомобільного пункту пропуску, намагався перевезти дизель-потягом «Виступовичі – Коростень» 24-річний громадянин України.

Відео дня

«Контрабанду виявили під час відпрацювання інформації про можливе незаконне переміщення поза митним контролем тютюнових виробів, придбаних в магазині безмитної торгівлі Duty Free на території Республіки Білорусь», - розповіли у прес-службі відомства.

Читайте такожКонтрабандисти вдосконалюються: товари перевозять із GPS-навігатором (фото)

Прикордонники спільно з оперативними співробітниками та працівниками митниці на залізничній станції «Виступовичі» затримали особу з господарськими сумками. Під час їх перевірки правоохоронці і виявили 800 пачок цигарок білоруського виробництва без акцизних марок.

«Як з’ясувалось, правопорушники вдались до хитрощів та, попередньо змовившись, виїхали встановленим порядком на територію Білорусі, де придбали в магазині безмитної торгівлі Duty Free тютюнові вироби, і згодом повернулись на територію України. Після цього вони, не доїхавши до автомобільного пункту пропуску, на залізничній станції «Виступовичі» передали тютюнові вироби чоловіку, який на дизель-потягу повинен був їх перевезти в Україну поза митним контролем», - уточнили у прикордонному відомстві.

Цю протиправну схему було викрито, а правопорушника - затримано. Наразі сигарети передано представникам митниці. Загальна вартість оцінки товару склала 12 тис. грн.