СБУ попереджає про системні провокації російських спецслужб проти українських громадян / Скріншот

Служба безпеки України попереджає про системні провокації російських спецслужб проти українських громадян. Про це УНІАН повідомили у прес-центрі СБУ.

Читайте такожУ СБУ повідомили про затримання офіцера-дезертира, який був інформатором ФСБ

У відомстві зазначили, що російські спецслужби вчинили «чергову антиукраїнську провокацію», незаконно затримавши у Москві громадянина України, учасника Антитерористичної операції Олега Негоду, який їхав до своїх родичів.

Відео дня

«Служба безпеки України вкотре наголошує на тому, що ФСБ РФ полює на наших співвітчизників на російській території і поїздки до країни-агресора є вкрай небезпечними», - йдеться у повідомленні.

У СБУ нагадали, що ще у серпні 2017 року широкого суспільного резонансу набуло викриття співробітниками спецслужби «цинічної провокації» російських спецслужб, метою якої було інсценування підготовки за участю трьох громадян України – учасників АТО терористичних актів на об`єктах критичної інфраструктури у Москві, Курчатові, Курську та Тольятті.

У зв`язку з цим голова СБУ Василь Грицак закликав українців, особливо тих хто має досвід участі в АТО, утриматись від поїздок до Росії та тимчасово окупованих територій. «Застереження Служби безпеки України щодо небезпеки перебування українських громадян на території РФ підтверджуються численними задокументованими фактами російських провокацій у рамках гібридної війни. Російські спецслужби намагаються втягувати українських громадян у протиправну діяльність, штучно створюючи компрометуючі ситуації, а також використовують родинні зв`язки, щоб виманити наших співвітчизників, насамперед учасників АТО, на свою територію для організації таких провокацій», – наголосив Грицак.

Як повідомляв УНІАН, 2 січня українські дипломати звернулися до Міністерства закордонних справ РФ щодо отримання інформації про можливе затримання у Москві киянина, учасника АТО Олега Негоди.

За даними ЗМІ, Негоду, який наприкінці 2017 року поїхав у Саратов до сестри, затримали у Москві.