Акція протесту "Нацкорпусу" була присвячена Дню героїв / скріншот з відео

Біля офісу глави партії «Опозиційна платформа - За життя» та кума Путіна Віктора Медведчука в Києві на вул. Велика Васильківська, 23б у суботу, 23 травня, пролунав вибух, заявили у прес-службі політсили. Перед цим там проходила акція «Національного корпусу».

Як повідомив у коментарі hromadske прес-секретар Медведчука Олег Бабанін, внаслідок вибуху є потерпілі.

«Там проходила акція, там багато чого було. Ми зараз готуємо заяву... Є потерпілі», - заявив він, не вказавши, про скількох потерпілих йдеться.

Відео дня

Керівник київського осередку «Нацкорпусу» Сергій Тамарін у коментарі hromadske розповів, що акція протесту була присвячена Дню героїв.

Читайте такожВсе в диму: під офісом Медведчука сталися сутички активістів з поліцією (відео)

«Треба нагадувати ворогам в такий день, що вони вороги, тому вийшли під офіс ОПЗЖ, щоб нагадати, що вони вороги. Там було біля 50 найманих охоронців, вони почали штовханину, в них були піротехнічні засоби, але ніхто не постраждав. Акцію ми завершили», - розповів він.

Керівник осередку «Нацкорпусу» зазначає, що з їхнього боку затримали «близько п‘яти осіб», які зараз знаходяться в Печерському райвідділок поліції.

«Зараз пішов адвокат туди, бо тих, хто провокував бійку, на скільки я знаю, вже відпустили. Сподіваємося, що поліція розбереться», - зазначив він.

Щодо вибуху він сказав: «було задимлено, не знаю, хто кинув, з якого боку, в нас теж були фаєри, але нащо б нам кидати, себе підривати, але ніхто не постраждав».

Водночас у поліції Києва інформацію про вибух спростували. Так, Ганна Страшок з відділу комунікацій поліції Києва заявила, що цю інформацію вони «спростовують».

«Біля будівлі активісти палили фаєри. Потім був звук, ймовірно спричинений сумішшю з фарбою. Було затримано декілька осіб, точну кількість наразі уточнюємо. Вони направлені до Печерського відділку поліції. Їхнім діям буде надана правова оцінка», - проінформувала вона.