Домбровський - стало відомо, у чому підозрюють одеського блогера / zachem.com.ua

Одеський блогер Стас Домбровський, який сьогодні в Приморському районному суді міста порізав собі горло, підозрюється у побитті учасника операції Об'єднаних сил.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі суду.

Зазначається, що 31 липня слідчим суддею було розглянуто і задоволено клопотання поліції про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо вищезгаданого громадянина.

Відео дня

«Громадянин Д. (Домбровський - УНІАН) підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 296 (хуліганство) КК України», - йдеться в повідомленні.

Читайте такожНа Чернігівщині чоловік під час відпочинку підірвав гранату: загинули троє людей (фото, відео)

У п'ятницю йому повідомили про підозру, зокрема в тому, що 20 липня приблизно о 23:40 він побив учасника бойових дій. Інцидент стався в центрі міста - біля кафе «Віват» по вул. Успенської, 72.

За даними слідства, Домбровський поводився зухвало щодо інших людей, грубо порушував громадський порядок, голосно матюкався і погрожував застосуванням фізичного насильства.

«Він навмисно заподіяв тілесні ушкодження потерпілому П., який є учасником бойових дій, в результаті чого П. упав на землю і втратив свідомість. Надалі Д., продовжуючи протиправні хуліганські дії, з метою придушення волі оточуючих, погрожував застосуванням сльозогінного газу», - відзначили в суді та додали, що ці протиправні дії тривали 15-20 хвилин.

Крім того, щодо Домбровського в Приморському райсуді розглядається справа за обвинуваченням за ч.1  ст.130, ч.2 ст. 345-1 КК України.

У цьому випадку від дій Домбровського постраждав лідер громадської екологічної організації «Зелений лист» Владислав Балинський.

Читайте такожВ районі ООС чоловік намагався підпалити поле

Тому, як підкреслили в прес-службі, обираючи сьогодні підозрюваному запобіжний захід (утримання в СІЗО), суд врахував низку факторів.

Зокрема, підозра в нападі на Балинського, що трапився торік у серпні, а також на особу - другого потерпілого - учасника ООС. Також були враховані ризики того, що Домбровський і надалі може зробити аналогічні вчинки та чинити тиск на потерпілого і свідків.

Як повідомляв УНІАН, в серпні 2019 року в Одесі поліція почала розслідування за фактом бійки на мітингу біля Одеської обласної державної адміністрації, під час якої блогер Стас Домбровський вкусив за ніс лідера громадської організації «Зелений лист» Владислава Балинського.

Інцидент стався, коли Балинський вів відеофіксацію мітингу, на якому активісти протестували проти обрання головою облради Віталія Саутенкова і звільнення директора художнього музею Олександра Ройтбурда. Домбровський підійшов до Балинського щось сказав і вкусив його за ніс, після чого сталася вищеназвана бійка.

Сьогодні Домбровський в Приморському районному суді Одеси порізав собі горло, коли суд ухвалив відправити його в СІЗО. З будівлі суду Домбровського доставили в лікарню.