Зараз інвестори знаходяться під Кабміном / фото УНІАН/Дмитро Хилюк

Сьогодні в центрі Києва рух автотранспорту ускладнено: інвестори банку "Аркада" проводять акції протесту в урядовому кварталі.

Як передає кореспондент УНІАН, інвестори "Аркади" автопробігом на десятках легкових автомобілів приїхали до Будинку уряду, де наразі відбувається мітинг.

Громадяни вимагають від уряду виконати умови меморандуму про добудову житлових комплексів, в які вони свого часу інвестували кошти і будівництво яких вже декілька років законсервовано.

фото УНІАН/Дмитро Хилюк

Учасники акцїі наголосили, що майже три роки не ведеться будівництво 39 багатоповерхових об'єктів збанкрутілого банку "Аркада", у яких придбали квартири 11 тисяч сімей.

"Минуло чотири місяці з моменту підписання меморандуму про завершення будівництва об'єктів "Аркади", будівництво і досі не відновлене, і не відомо, коли буде відновлене. Ми звертаємося до Кабінету міністрів з вимогами надати повторне державне фінансування для запуску повномасштабного будівництва житлових комплексів "Патріотика", "Еврика", "Патріотика на озерах" у вигляді викупу вільних площ за програмами забезпечення житлом держслужбовців", - йдеться у заяві учасників акції.

фото УНІАН/Дмитро Хилюк

Слід зазначити, що у зв'язку з акцією протесту рух автомобілів вулицею Грушевського від вулиці Садової до Петрівської алеї перекрито. Пропускають лише громадський транспорт.

Загалом в акції беруть участь близько 200 осіб.

фото УНІАН/Дмитро Хилюк

Після пікетування Будинку уряду учасники акції мають намір піти до Офісу президента, де об 11.30 планують безстроковий мітинг.

фото УНІАН/Дмитро Хилюк
фото УНІАН/Дмитро Хилюк

Що цьому передувало

  • У серпні 2020 року Правління НБУ віднесло банк "Аркада" до категорії неплатоспроможних.
  • Фонд гарантування вкладів фізичних осіб 26 серпня 2020 року почав процедуру виведення Банку "Аркада " з ринку.
  • Банк "Аркада" і компанія-забудовник припинили будівництво житлових комплексів "Еврика", "Патріотика" і "Патріотика на озерах", які будувалися із залученням коштів фізичних і юридичних осіб.за даними КМДА, в будівництво об'єктів вклали гроші близько 13 тисяч інвесторів, разом з членами їх сімей число постраждалих перевищує 30 тисяч.
  • 3 вересня 2020 року президенту Банку "Аркада" було повідомлено про підозру у привласненні 50 млн грн з фондів будівництва житлових комплексів "Еврика" і "Патріотика" в Києві.
  • Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з 11 вересня 2020 року почав здійснювати виплати коштів вкладникам неплатоспроможного банку "Аркада".
  • Фонд гарантування вкладів фізичних осіб станом на 7 жовтня 2020 року виплатив вкладникам неплатоспроможного банку "Аркада" понад 70 мільйонів гривень.