Комаровський вважає, що Полякова не планували вбивати / фото УНІАН

Відомий український лікар Євген Комаровський висловився щодо смерті народного депутата Антона Полякова, заявивши, що його, ймовірно, хотіли налякати, але не вбити.

Про це доктор сказав в ефірі телеканалу "Україна 24".

Говорячи про метадон, який знайшли в крові померлого, Комаровський зазначив, що його випускають фармацевтичні заводи для лікування наркозалежних. Таблетки мають низку побічних ефектів, якщо вживати їх разом з іншими препаратами. Мова, серед іншого, йде про порушення функцій дихання і пригнічення центральної нервової системи. 

Відео дня

"Але, говорити про те, що метадон плюс алкоголь - 100% смерть - не правильно. Світлий, нормальний хлопець, ніколи в наркоманії не помічений, не пив би міцний алкоголь в прикуску з метадоном - це очевидно. Я абсолютно впевнений в тому, що ті, хто підсипали йому це - якщо йому дійсно підсипали, не ставили за мету його вбити. Налякати, показати його тим, хто валяється в багнюці, дискредитувати, вивезти кудись і там повчити - це я допускаю", - сказав Комаровський. 

Смерть нардепа Полякова - що відомо

Антон Поляков помер у Києві у ніч на 8 жовтня. Нардепа знайшли в авто таксі співробітники поліції, він був без свідомості. 

Для нардепа викликали швидку допомогу, але медики не змогли його повернути до життя. 

Правоохоронці розпочали справу за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу (Умисне вбивство) з позначкою "природна смерть". 

Розтин показав, що Поляков помер через гостру коронарну недостатність, гостру ішемічну хворобу серця.

За відомостями нардепа Галини Янченко, в результаті токсикологічного дослідження з'ясували, що Поляков помер через реакцію алкоголю і метадону. Незабаром наявність метадону в крові депутата офіційно підтвердило МВС.

11 жовтня Полякова поховали в Чернігові.