У морському порту "Південний" (Одеська обл.) правоохоронці виявили в контейнері з бананами партію кокаїну вагою понад 100 кг вартістю 17 млн ​​дол.

Як повідомили УНІАН у секторі з питань взаємодії із засобами масової інформації Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України, в минулі вихідні у зазначеному порту оперативники затримали рекордну партію кокаїну, який переміщували в контейнері з вантажем бананів. «Товар» прибув на судні з Еквадору.

У контейнері виявлено 100 розфасованих брикетів з кокаїном загальною вагою близько 112 кг. Вартість вилучених наркотичних засобів на тіньовому ринку становить понад 17 млн ​​дол.

Читайте такожВартість затриманої в порту "Південний" партії кокаїну склала понад $51 мільйон (фото)

Операцію провели оперативні співробітники Держприкордонслужби спільно зі співробітниками Одеської митниці Держмитслужби, УСБУ в Одеській області, групою портового контролю і під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області.

Як повідомили в прес-службі прокуратури області, відомство здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом контрабанди наркотичних засобів (ст. 305 КК України).

"Наркотик прибув з Республіки Еквадор у контейнері з бананами, розфасований у 100 брикетах, більшість з яких мають своє фірмове маркування у вигляді букв і цифр, що вказує на його приналежність до певного наркосиндикату", - повідомили в прокуратурі.

Тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх осіб, причетних до злочину, притягнення їх до кримінальної відповідальності тощо.

Вас також можуть зацікавити новини