До гасіння масштабної лісової пожежі долучили прикордонників ООС / фото facebook.com/DPSUkraine

У Луганський області 100 прикордонників зі складу Об'єднаних сил долучилися до ліквідації наслідків масштабної лісової пожежі.

Про це повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України.

Зокрема, прикордонники сьогодні у селі Смолянинове взяли участь у ліквідації осередків тління, що залишилися після пожежі. До заходу задіяні військовослужбовці управління Луганського прикордонного загону, прикордонних комендатур швидкого реагування "Новопсков", "Щастя" та відділу типу "С" із Райгородки. У ліквідації також задіяні 5 одиниць техніки та 2 одиниці спецтехніки.

Відео дня

"Чотири групи прикордонників по 20 осіб діють під чітким керівництвом представників ДСНС. Для кожної групи визначено ділянку місцевості, яку також розподілили по квадратах для того, щоб проінспектувати кожен сантиметр території та не допустити повторного розгоряння. Решта ж військовослужбовців допомагають жителям Смолянинового розчистити територію їх домоволодінь та позбутися згорілих речей", - інформує ДПСУ.

Разом з прикордонниками у ліквідаційних роботах також задіяні військовослужбовці Національної гвардії та підрозділи Національної поліції.

Читайте такожОпубліковано відео підпалів, які могли стати причиною страшних пожеж на Луганщині

Як повідомляв УНІАН, 6 липня поблизу с. Осколонівка Новоайдарського району на території Боровського та Охтирського лісництв виникла лісова пожежа на площі близько 50 га.

У зв’язку з поривчастим вітром пожежа поширилася на територію с. Смолянинове, а також на хвойні ліси поблизу сіл Капітанове і Воронове.

У Смоляниновому вогнем було знищено та пошкоджено десятки житлових будинків, із села і дачного кооперативу евакуйовано 30 осіб та 30 осіб відселено. П'ятеро осіб загинули, 34 особи госпіталізовані. 9 липня пожежу було локалізовано.

Станом на сьогодні, 12 липня, відкритого вогню немає, спостерігається тління окремих осередків лісової підстилки та деревини.

Поліція розглядає три основні версії виникнення цієї пожежі: складні погодні умови, необережне поводження з вогнем та підпал.

За словами президента Володимира Зеленського, держава виділить постраждалим внаслідок пожеж 50 млн грн.