Патрульні розшукали вказаний транспортний засіб на вулиці Привокзальній / фото поліція

У Києві оштрафували водія маршрутного транспортного засобу, який перед рейсом «закинувся» наркотиками.

Про це повідомляє Патрульна поліція Києва на сторінці у Facebook.

До поліції звернувся громадянин, який стверджував, що на власні очі бачив водія автобуса, який вживав наркотики на кінцевій зупинці.

Відео дня

Патрульні розшукали вказаний транспортний засіб на вулиці Привокзальній.

Читайте такожПерші антирекорди: у Львові п’яного водія оштрафували на 71 тисячу гривень за новим законом - ЗМІ

«Водій дійсно перебував з ознаками наркотичного сп'яніння, що заперечував. Проходити освідування у встановленому законом порядку чоловік відмовився», - повідомили у поліції.

Патрульні склали на чоловіка протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп'яніння) КУпАП. За що тепер передбачена відповідальність у 17 000 гривень з позбавленням права керування на 1 рік.

Керування автобусом передали колезі, про подію повідомили представника перевізника та патрульних з відділу безпеки дорожнього руху.

фото поліція

Посилення покарання за п'яне водіння

  • 16 лютого 2021 року Верховна Рада посилила відповідальність за порушення правил дорожнього руху та керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння.
  • ВР прийняла закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху" (№2695). За це рішення проголосували 325 народних депутатів.