14-річна дівчина вирішила помститися вбивством / фото Нацполіція

В Одеській області затримали 14-річну дівчину за підозрою у жорстокому вбивстві подруги. Як повідомили у регіональному главку Національної поліції, вранці 6 січня в Ізмаїлі на березі річки Дунай літній містянин, гуляючи з собакою, побачив тіло людини у полум'ї. Переляканий чоловік відразу сповістив про страшну знахідку поліцію.

"На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група, яка встановила: вбито 14-річну жительку. На тілі потерпілої виявили декілька ножових поранень. Пошуками особи, яка позбавила життя дитину з такою жорстокістю, негайно зайнялися оперативники та прикордонники зі службовим собакою", - розповіли у поліції.

Правоохоронці переглянули записи з камер відеоспостереження у місті. На них зафіксовано, що двоє дівчат пішли до водойми, а повернулася лише одна. За результатами оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що з потерпілою до річки ходила її знайома із паралельного класу. Підозрювану розшукали в іншому кінці Ізмаїла - побачивши поліцейських, школярка у скоєному зізналася.

Зі слів фігурантки, причиною вбивства стала образа на подругу нібито через те, що та постійно її обкрадала. З останнього начебто привласнила скарбничку з грошима. За це школярка й вирішила помститися вбивством.

За словами начальника Ізмаїльського районного відділу поліції Віктора Герасименка, підозрювана взяла простирадло, ніж, олію та сірники та покликала однокласницю на прогулянку до річки. Аби жертва не бачила, що буде робити зловмисниця, фігурантка сказала про нібито підготовлений для неї сюрприз.  Через це попросила потерпілу сісти на простирадло, одягнула їй на очі пов’язку та декілька разів вдарила ножем.

"Попередньо, від одного з таких тілесних ушкоджень дівчина й загинула. Тіло потерпілої правопорушниця облила олією, підпалила і втекла, кинувши у вогонь ніж", - розповів  Герасименко.

Йдеться, що поліцейські вилучили з місця події речові докази, які скерували на експертизу, а фігурантку затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За словами керівника Ізмаїльської окружної прокуратури Олександра Сари, слідчі повідомили зловмисниці про підозру у вбивстві (ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України). Підлітку загрожує до 15 років тюрми. Наразі дівчина перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу.

Злочини, вчинені підлітками

У Дніпрі сім юнаків віком від 14 до 19 років вбили безпритульну жінку. Вбивство, скоєне з особливою жорстокістю, сталося в ніч на 3 грудня. За даними слідства, нападники побачили  жінку у покинутій будівлі, побили її та завдали численних ударів ножем, внаслідок яких та померла. На рахунку затриманих можуть бути й інші аналогічні злочини.  

Вас також можуть зацікавити новини: