Суд виніс вирок жінці, яка публікувала в Телеграмі місця роздачі повісток / колаж УНІАН, фото УНІАН, ua.depositphotos.com

На Волині суд призначив покарання жінці, яка допомагала ухилянтам, публікуючи у своєму Telegram-каналі місця видачі повісток. Відповідний вирок опубліковано в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Зазначається, що жінка створила чат-бот в Telegram, через який збирала від громадян інформацію про місця видачі повісток у Волинській області. Зібрану інформацію вона публікувала у своєму Telegram-каналі. 

Як випливає з матеріалів справи, цією діяльністю жінка займалася принаймні з квітня і до грудня 2023 року. Вже у січні поточного року жінка перейменувала свій канал на "Волинь погода".

Відео дня

Суд дійшов висновку, що інформування громадян про місця видачі повісток перешкоджає проведенню законних мобілізаційних заходів. Жінка визнала свою провину, тож отримала м’який вирок – 5 років позбавлення волі умовно з випробувальним строком у два роки.

Інші кримінальні новини на тему мобілізації

Як писав УНІАН, у Хмельницькій області кілька жінок напали на автомобіль, де були працівники обласного центру комплектування та соціальної підтримки. В результаті нападу було пошкоджено службовий автомобіль ТЦК.

Також ми розповідали, що у Львівській області чоловік відмовився мобілізуватись через релігію. Суд дійшов висновку, що чоловік скоїв кримінальний злочин.

Вас також можуть зацікавити новини: