Згорів житловий будинок / Фото: УНІАН

У Чернігівській області внаслідок пожежі у приватному будинку загинули дві особи.

Як повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій, сьогодні о 08:50 надійшло повідомлення про пожежу в приватному житлового будинку в селі Воловики Корюківського району.

«За викликом до місця події прибуло одне відділення 9-ї Державної пожежно-рятувальної частини з міста Корюківка та сільські вогнеборці з сіл Забарівка та Олександрівка. На час їх прибуття дах житлового будинку був повністю охоплений полум’ям, а в оселі спостерігалося щільне задимлення», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожВогонь знищив близько 5% заповідника у Чорнобильській зоні

Вогнеборці о 09:35 пожежу локалізували та об 11:20 остаточно ліквідували.

Внаслідок пожежі вогнем знищено покрівлю по всій площі, пошкоджено перекриття по всій площі, стіни на площі 15 кв. м, меблі та майно. Під час гасіння в одній з кімнат помешкання вогнеборці виявили тіла двох загиблих. Ними виявились 60-річний господар будинку та його 30-річний сусід.

Ймовірною причиною пожежі стала необережність під час куріння господаря. Всього до гасіння пожежі залучалось 9 осіб та 3 одиниці спеціальної техніки.

Як повідомляв раніше УНІАН, в Україні з початку року вже виникло близько 23 тисяч пожеж в екосистемах, що у 1,5 раза більше, ніж торік.