Постраждалих немає / фото Нацполіції

На Дніпропетровщині поліція розпочала розслідування за фактом пошкодження залізничної колії, яке призвело до аварії вантажного потяга біля Кривого Рогу.

Як повідомила кореспонденту УНІАН начальник відділу комунікації Головного управління Нацполіції в Дніпропетровській області Ганна Старчевська, за фактом аварії потягу відкрито кримінальне провадження за ст. 276 (порушення правил безпечного руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту) Кримінального кодексу України.

За її словами, призначено ряд експертиз, за результатами яких буде встановлено остаточку причину аварії.

«В рамках розслідування призначено ряд експертиз, які встановлять причини аварії», - зазначила Старчевська.

Раніше голова правління компанії «Укрзалізниці» Володимир Жмак заявив, що причиною аварії вантажного потягу під Кривим Рогом стало умисне пошкодження колії.

«Ранок розпочався з двох поганих новин: схід 15 вагонів на перегоні біля Кривого Рогу та розбите скло у щойно відремонтованому поїзді на маршруті Шевченко-Черкаси. Обидва випадки сталися через найгірші людські якості: перший – умисне пошкодження колії з явним умислом спричинити аварію, другий – примітивний вандалізм», - написав керівник УЗ у Телеграм-каналі.