Невідомий чоловік зателефонував до пенсіонерки на її мобільний номер та назвався міським головою / фото ua.depositphotos.com

Поліцейські міста Шостка Сумської області розшукують афериста, який під виглядом міського голови виманив у літньої жінки понад 9 тис. грн.

Як розповіли у Шосткинському районному управлінні поліції, вдень невідомий чоловік зателефонував до 72-річної жінки на її мобільний номер та назвався міським головою.

Співрозмовник поцікавився, чи справді жінка продає будинок, адже оголошення про це опубліковано на одному з відомих інтернет-ресурсів. Пенсіонерка підтвердила інформацію.

Відео дня

Тоді "мер" запропонував угоду. Нібито він має знайомого з Сум, який хоче придбати цю нерухомість. Однак на переоформлення документів потрібні гроші, яких покупець поки не має.

"Телефонний співрозмовник запропонував жінці перерахувати 9 390 грн на зазначений ним номер банківської картки для належного оформлення, а вже під час укладення договору в нотаріуса покупець зобов'язується повернути ці гроші. Пенсіонерка засумнівалась, проте ввічливий чоловік став переконувати її, що саме він виступає гарантом у цій угоді", - зазначили в поліції.

Жінка довірилася голосу в телефоні та перерахувала гроші. Після цього вона одразу пішла до міськвиконкому, адже "міський голова" запросив її на зустріч для обговорення деталей купівлі-продажу будинку. Однак за словами співробітників міськради, мер уже кілька днів був у відрядженні та навряд міг їй телефонувати.

Читайте такожУ Харкові на ходу загорілася маршрутка з людьми (відео)Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України - шахрайство - та розшукують зловмисника.

"Правоохоронці знову звертаються до громадян з проханням не довіряти невідомим телефонним співрозмовникам, ким би вони не називалися. Якщо вас просять перерахувати на чужий банківський номер чи передати комусь гроші - не погоджуйтесь. Так діють шахраї! Будьте обачні, і ви уникнете потрапляння в шахрайську пастку", - додали в поліції.

Вас також можуть зацікавити новини: