Цех з виробництва БПЛА на Волині / Колаж УНІАН / Скриншоти з відео

Прикордонники викрили волинських контрабандистів, які виробляли на використовували безпілотники для відправки цигарок за кордон.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці Державної прикордонної служби України у Facebook. "Технологічний прорив зробили волинські контрабандисти. Вони використовували БпЛА не лише для відправки цигарок за кордон, а й для стеження за діями прикордонних нарядів", - зазначили у ДСПУ.

Міжвідомча група, до якої входили військовослужбовці Волинського та Львівського прикордонних загонів, за силової підтримки прикордонників-спецпризначенців ДОЗОРу в помешканнях та господарських будівлях фігурантів виявила мотодельтаплан, вісім безпілотних літальних апаратів типу "Літак" і "Квадрокоптер", а також понад дві тисячі пачок контрафактних тютюнових виробів і чорнові записи з доказами протиправної діяльності.

"Окрім цього, було знайдено цілий цех із виробництва безпілотних літальних апаратів, зокрема лінію 3D-принтерів, які друкували деталі до безпілотників", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що вилучені безпілотники планується передати підрозділам ДПСУ, які виконують завдання в складі Сил оборони України. "Вивчається можливість використання навичок осіб, причетних до протиправної діяльності, у протидії ворожим військам", - додали прикордонники.

Інцидента з контрабандою:

Як повідомляв УНІАН, у березні митники Румунії затримали вантажівку з України, в якій під виглядом кондитерських виробів перевозили 4 млн цигарок відомих брендів.

У вантажівці з українськими номерами серед офіційно заявлених кондитерських виробів було виявлено прихованими 200 тис. пачок цигарок з маркуванням "Duty Free".

Виявилося, що вантажівка оформлювалась на митному посту "Вінниця" через подачу електронної декларації. На автомобілі та причепі була пломба відправника, супровідні документи завірені Одеською митницею.

Вас також можуть зацікавити новини: