Біля Києва підліток підірвав гранату в під'їзді будинку / колаж з фото УНІАН та facebook.com/pol.kyivregion

У місті Обухів (знаходиться під Києвом) в підʼїзді одного з житлових будинків 15-річний хлопець під час конфлікту, в якому брали участь знайомі, витягнув з кишені гранату, жбурнув її та втік. Унаслідок вибуху постраждав сам підривник та 16-річний учасник конфлікту. Підʼїзд будинку зазнав пошкоджень.

Правоохоронці дізналися про вибух гранати 29 грудня близько 23 години, в Обухівському районі було терміново запроваджено поліцейську спецоперацію, йдеться на сторінці поліції Київської області в Facebook.

"На пошуки хлопця були оперативно залучені підрозділи поліції Київщини, у тому числі особовий склад Обухівського управління поліції. За результатами проведеного комплексу розшукових заходів поліцейські встановили місцеперебування зловмисника", - зазначається у повідомленні.

Відео дня
В Обухові підліток підірвав гранату в під'їзді будинку / фото facebook.com/pol.kyivregion

Підозрюваного затримали. Розпочато провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, із застосуванням предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень). Зловмиснику загрожує позбавлення волі на термін від трьох до семи років.

Під Києвом неповнолітній підірвав гранату / фото facebook.com/pol.kyivregion

Цікаві новини України - сьогодні це варто прочитати

15 грудня депутат від партії "Слуга народу" Сергій Батрин під час сесії підірвав гранати у будівлі Керецьківської сільської ради Закарпатської області. Спершу повідомлялося, що є багато постраждалих, у тому числі поранення отримав і сам підривник. Одному із постраждалих ампутували кінцівку.

Пізніше депутат опритомнів у лікарні, йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу (терористичний акт). Згодом суд обрав йому запобіжний захід - тримання під вартою без можливості внесення застави.

Вас також можуть зацікавити новини: