СБ відзвітувала про викриття банди "чорних майнерів" / СБУ

Кіберспеціалісти СБУ викрили угруповання майнерів криптовалюти, які нелегально підключили своє обладнання до трансформаторної підстанції на Дніпропетровщині, поставивши енергопостачання всього району під загрозу.

Про це повідомляється на сайті СБУ. Встановлено, що за 3 місяці майнінгу злочинці завдали збитків щонайменше на 2 мільйони гривень.

Організатори "бізнесу" зібрали потужну майнінг-ферму і розмістили обладнання в орендованих складських приміщеннях поруч з трансформатором. Щоб приховати крадіжку електрики, злочинці втрутилися в роботу системи обліку за допомогою спеціального обладнання.

Відео дня

Підкреслюється, що дії майнерів могли привести до нештатних ситуацій з енергопостачанням населення і підприємств.

СБУ

Читайте такожЕнтузіаст зміг запустити майнінг біткойнів на ігровій консолі Game Boy (відео)

В ході обшуків СБУ вилучила у фігурантів понад 350 одиниць обладнання для майнінгу, а також техніку для втручання в автоматизовану мережу обліку електроенергії.

Дії ділків кваліфікували за статтями 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку) та 188-1 (викрадення води, електричної або теплової енергії шляхом її самовільного використання) Кримінального кодексу України. Ведеться слідство.

Вас також можуть зацікавити новини