Суд  обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці / фото УНІАН

В Одесі заарештовано підозрюваного в підпалі будівлі на території Свято-Успенського Одеського чоловічого монастиря (УПЦ МП).

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, вчора чоловіку пред'явлено підозру в умисному підпалі двох автомобілів та господарської будівлі монастиря.

Після пред'явлення підозри Київський районний суд Одеси обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці. Як альтернативу визначено заставу в розмірі 168 тис. грн.

Відео дня

Як уточнили в регіональному главку Нацполіції, затриманий, 1971 року народження, є колишнім послушником монастиря, зараз - без певного місця проживання.

У поліції стверджують, що підозрюваний зізнався в скоєному, але мотиви підпалу поки невідомі.

Читайте такожВ Одеській області затримали етнічне угруповання, яке здійснювало "нальоти" на склади

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня вночі сталась пожежа в розташованому в курортній зоні Свято-Успенському Одеському чоловічому монастирі (УПЦ МП). В Одеській єпархії УПЦ МП заявили, що згоріло господарське приміщення площею 1,5 тис. кв. м, пожежі в ньому передувало ще одне загоряння. Зокрема, спочатку невідомий кинув пляшки із запальною сумішшю під монастирські машини Toyota Hiace й ВАЗ-2107.

Внаслідок події травму ноги отримав 46-річний священнослужитель, який допомагав рятувальникам гасити вогонь.

За фактом підпалу поліція відкрила провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.