На Закарпатті співробітників СБУ звинувачують у нападі на чоловіка / фото ua.depositphotos.com

Працівникам військової контрозвідки, яких звинувачують у викраденні та побитті екс-ректора академії СБУ генерала Віктора Микуліна, оголосили про підозру.

Про це повідомляє ZAXID.NET з посиланням на ухвалу Ужгородського міськрайонного суду. Згідно з матеріалами справи, одним із підозрюваних є старший оперуповноважений відділу департаменту військової контррозвідки СБУ майор Юрій Рубіш. Чоловік посів цю посаду навесні, почав працювати у Службі безпеки України у 2021 році.

За версією слідства, інцидент стався 23 червня у готельно-ресторанному комплексі "Три Туза" (село Велика Добронь). Рубіш відпочивав там зі своїми колегами, а Мікулін - із двома громадянами Словаччини та уродженцем Йорданії. В якийсь момент контррозвідник підійшов до Мікуліна та попросив надати документи для перевірки. За словами постраждалого, майор був нетверезим, тому він закликав колег заспокоїти його.

Відео дня

Між двома компаніями розпочалася бійка. Коли Мікулін вийшов на парковку, майор пішов за ним та почав бити. До них підійшов чоловік, якого свідки назвали полковником одного з відділів департаменту військової контррозвідки, почав вибивати з генерала зізнання у роботі на спецальні служби Угорщини та забрав у нього телефон і документи.

Після цього Мікуліна затягнули до службової автівки, де продовжили бити, вимагаючи видати паролі та явочні квартири. Вони зупинился неподалік селища Холмок, після чого з іншої автівки вийшов невідомий та одягнув на голову Мікуліна коробку. На околиці Ужгорода чоловіка знову побили, а потім відвезли у Чоп і відпустили.

За словами генерала, коли він перебував у лікарні, до нього прийшли підозрювані у нападі та почали погрожувати. Свідки розповіли, що всі учасники інциденту працюють у СБУ, того дня вони були нетверезими. Водій службового автомобіля підтвердив обставини інциденту, однак каже, що не бачив побиття Мікуліна у автівці, оскільки слідкував за дорогою.

Держбюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за частиною 3 статті 127 (викрадення людини), частиною 2 статті 146 (катування) та частиною 2 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Рубішу та його спільнику, який є начальником відділу одного з управлінь військової контррозвідки СБУ, повідомили про підозру. Суд арештував його на два місяці без права внесення застави, чоловік подав апеляцію.

Побиття екс-ректора академії СБУ

Наприкіні червня ужгородський депутат та журналіст Віталій Глагола повідомив, що працівники військової контрозвідки здійснили напад на генерала Віктора Мікуліна, коли той перебував у ресторані.

Тоді повідомлялося, що правоохоронці затримали трьох нападників, серед яких міг бути керівник місцевого підрозділу військової контррозвідки Андрій Панарін.

Внаслідок нападу Микулін отримав численні гематоми, синці, черепно-мозкову травму та перелом кістки.

Вас також можуть зацікавити новини: