REUTERS

В українському потязі стався черговий інцидент за участі нетверезих пасажирів.

Його подробиці розповів в.о. голови правління "Укрзалізниці" Іван Юрик на своїй сторінці у Facebook.

Конфліктна ситуація трапилася у нічному потязі №17 "Харків-Ужгород". За словами Юрика, компанія чоловіків почала пиячити та поводитися хамовито, через що пасажири викликали начальника потяга - провідники допомогти не змогли. 

Відео дня

Читайте такожУ Тернополі пасажири потяга зчинили бунт - вимагали його зупинити у місті попри карантинну заборону

"У відповідь - нецензурна лексика та спроби вирішити "проблему" з керівником поїзду силою. Викликали поліцію, першого пасажира висадили у Полтаві. Ще двох, які не бажали вгамуватися та намагалися з'ясовувати стосунки з поїзною бригадою, вже силоміць виводили на станції Лубни", - написав він.

В УЗ наголосили, що подібні випадки не є поодинокими. 

"Тому разом з правоохоронцями домовилися виробити нові підходи та стандарти безпеки у поїздах. До супроводу поїздів мають бути залучені працівники Нацполіції. Зараз обговорюємо це питання. Крім того, продовжуємо облаштовувати вагони та вокзали камерами відеоспостереження. Вагонів з камерами в нас близько тисячі, це третина від парку", - йдеться у повідомленні.

Юрик також опублікував відео спілкування одного з пасажирів із правоохоронцями.

Як повідомляв УНІАН, за даними прокуратури, вранці 31 липня до поліції Києва надійшло повідомлення про те, що в одному з вагонів пасажирського потягу сполученням "Маріуполь-Київ" пасажир побив і намагався зґвалтувати жінку.

За словами потерпілої Анастасії Лугової, чоловік без верхнього одягу увірвався в її купе близько 03:00, в присутності її неповнолітнього сина почав завдавати численні удари кулаками по обличчю і намагався вчинити дії сексуального характеру.

Читайте такожУ МВС назвали умову для повернення поліцейських у потяги

Потерпілій разом з дитиною вдалося втекти від зловмисника. Після прибуття поїзда на станцію залізничного вокзалу "Київ - Пасажирський" чоловіка затримали.

Зловмисником виявився раніше тричі судимий за розкрадання, хуліганство та крадіжку Віталій Рудзько, уродженець Запоріжжя 1975 р.н. Йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 153 (сексуальне насильство) і ч. 2 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.