При пожежі в Харкові загинули 15 людей / фото REUTERS

Київський районний суд м. Харкова обрав запобіжний захід ще одному фігуранту справи про пожежу у будинку для літніх людей.

Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Харківської області.

43-річній дружині орендаря пансіонату В'ячеслава Кравченка обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Відео дня

Читайте такожВрятовані з пожежі у Харкові розповіли про умови утримання в будинку для літніх людей

Раніше суд обрав аналогічний запобіжний захід Кравченку.

Смертельна пожежа у Харкові: що сталося

  • 21 січня у Харкові у двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей, сталася пожежа, внаслідок якої загинули 15 осіб, 5 госпіталізували.
  • За фактом пожежі поліція відкрила провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.
  • Слідчі перевіряють чотири основні версії виникнення пожежі: внаслідок підпалу, внаслідок необережного поводження з вогнем в побуті або з електроприладами, а також через замикання електромережі.
  • Правоохоронці затримали і повідомили про підозру чотирьом особам, серед них - власник домоволодіння, який здав будівлю під пансіонат, орендар будинку та його дружина - директор приватного підприємства, яка фактично керувала закладом, а також адміністратор.
  • Кабінет міністрів створив урядову комісію під головуванням міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова з розслідування причин пожежі.
  • У зв’язку з трагедією президент оголосив 23 січня днем жалоби.