Дітей знайшли на вершині терикону шахти «Добропільська» / фото поліція Донецької області

На Донеччині вночі поліцейські разом з волонтерами розшукали трьох зниклих дітей віком 3, 4 і 5 років.

Як повідомляє Національна поліція України у Facebook, хлопчики зникли вчора у Добропіллі.

Читайте такожНа Харківщині діти вчинили погром на кладовищі

Відео дня

«Поліція розгорнула пошукову операцію, до якої, незважаючи на нічний час, приєдналися місцеві жителі. Дітей шукали близько 200 людей. Малюків знайшли на вершині терикону шахти «Добропільська» близько 2:00», - йдеться у повідомленні.

У поліції зазначають, що вчора о 21:00 до Добропільського відділення поліції звернувся чоловік, який розповів, що зникли двоє його синів і племінник.

«Як виявилося, він зі співмешканкою і дітьми приїхав до рідних у Добропілля з Покровська. Дорослі пішли збирати вугілля до териконів, а дітей залишили дідусеві. Коли батьки близько 18:00 повернулися, дітей ніде не було. Перші три години зниклих дітей рідні шукали своїми силами, але марно», - повідомили у поліції.

фото поліція Донецької області

Після поширення в соціальних мережах інформації про зникнення дітей сотні людей посеред ночі прийшли на допомогу правоохоронцям.

«Поліцейські і добровольці розділилися на пошукові групи, які обстежували місцевість із тепловізорами і собаками, а територія пошуків простягалася на десятки кілометрів і включала ставок, греблю, терикон, дачне селище», - йдеться у повідомленні.

У поліції повідомили, що вийти на слід дітей допомогли кінолог зі службовим собакою, який привів до терикону. «А знайшли дітей двоє молодих хлопців, місцевих жителів. Змерзлих і голодних дітей загорнули у куртки і нагодували. Малечу доставили до лікарні на обстеження. З хлопчиками все добре, їх здоров’ю нічого не загрожує», - йдеться у повідомленні.

фото поліція Донецької області

Як повідомляв УНІАН, на Київщині у с. Гребні Кагарлицького району трагічно загинув 13-річний хлопчик.