У пансіонаті Дніпра для людей з інвалідністю твориться свавілля / скріншот

Співробітники геріатричного пансіонату у Дніпрі знущаються зі своїх підопічними. Людей з інвалідністю погано годують, обкрадають та залякують.

Про це розповів житель Дніпра Олександр Слободенюк у Facebook.

Чоловік опублікував фотографії обіду для людей, які живуть в пансіонаті. На фото видно невелику порцію незрозумілої каші та шматок обвітреної ковбаси.

Людей з інвалідністю годують кашею з обвітреною ковбасою / фото Facebook / Олександр Слободенюк

Читайте такожУ Києві горів будинок для літніх людей: евакуювали 80 осіб (відео)

При цьому він опублікував ще одне фото, на якому чоловік виносить з їдальні мішки "зайвого" хліба за вказівкою співробітниці кухні".

"Тут вже одне з двох - або хліба замовляють занадто багато, і платники податків можуть собі дозволити купувати в таких кількостях хліб для того, щоб співробітниці пансіонату годували ними своїх курей і свиней. Або хліб тупо недодають підопічним", - йдеться в повідомленні.

З кухні виносять "зайвий" хліб / фото Facebook / Олександр Слободенюк

Крім того, він оприлюднив відео, на якому "медсестра Олійник рве гроші підопічного та кидається на нього з кулаками". За словами чоловіка, така поведінка медсестри цілком звичайна, тому що пацієнти з інвалідністю залякані директором, тому бояться Поскаржитися або дати відсіч.

"Ця медсестра, до речі, часто перебуває на роботі в стані алкогольного сп'яніння. Як, втім, і роздавальниці, які ужираються настільки, що тупо забувають вивезти підопічним їжу", - розповів чоловік.

Також він зазначив, що персонал пансіонату не прибирає в кімнатах у підопічних і обкрадає тих, хто не може за себе постояти, в тому числі й людей з психічними захворюваннями.  

"Дуже люблять прибирати у підопічних з психічними захворюваннями - у них легше легкого вкрасти ті деякі матеріальні цінності, які вони мають. Ага, до речі про психіатрію. Їх новий начмед, за сумісництвом психіатр, легко собі дозволяє пояснити підопічним, що вони не люди. Загрожує та принижує. Хороший психіатр, коротше", - поділився жахами життя пацієнтів пансіонату житель Дніпра.

Читайте такожГеріатричні пансіонати та реабілітаційні центри вимагають обов'язкового ліцензування їх діяльності-експерти (відео)

Крім цього, він вказав, що хоч в установі є медпункт, але він фактично не працює, а отримати направлення в лікарню до лікаря фактично неможливо.

"Ще у них є такий дивний атавізм, як медпункт - він ніби є, але неможливо випросити навіть активоване вугілля. Хоча гроші виділяються і закупівлі у звітах зображаються. Я перевіряв... щоб ви розуміли рівень скотства - підопічні не можуть навіть домогтися направлення в лікарню. На аналізи там, або знімок рентгенівський. Здавалося б, в чому проблема? Але ні. Не можна ось так просто взяти та отримати направлення. Треба походити, попросити, як-небудь завдань виконати. Або навіть тупо дати грошей з копійчаної пенсії", - розповів Слободенюк.

За його словами, співробітники їдальні голими руками та без масок накладають їжу.

"Ось прям бере своєю рукою, без рукавички, і розкладає по тарілках хліб. Цією ж рукою витирає соплі. І це в той час, коли директор Кондрашевський теж піклується про здоров'я підопічних і не пускає на територію сторонніх. Навіть доставників питної води. І тому люди на милицях та інвалідних візках самі якось розв'язують проблему доставки величезних пляшок з водою від входу до своїх кімнат", - підсумував чоловік.

Трагедія в пансіонаті для літніх людей у Харкові

Пожежа в пансіонаті для літніх людей "Золотий час" спалахнула 21 січня, загинули 15 людей. Харківська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом порушення вимог пожежної безпеки. ДБР розслідує можливу недбалість рятувальників через пожежу в Харкові.

У Харківській області в результаті перевірок, розпочатих у зв'язку із загибеллю в результаті пожежі в приватному пансіонаті для літніх людей 15 осіб, припинили діяльність 36 нелегальних соцустанов.

13 загиблих внаслідок пожежі в Харківському пансіонаті поховали в період з 15 по 22 лютого. Одну із загиблих не могли ідентифікувати, шукали її рідних.

За результатами роботи Державної комісії, причиною пожежі в пансіонаті "Золотий час" стало грубе порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки.

Останню жертву вдалося ідентифікувати тільки 19 березня, тому що у жінки не було родичів. 

До суду передали справа про смертельну пожежу у пансіонаті для літніх людей в Харкові. На лаві підсудних опинилися чотири людини