Під судом сталися сутички / скріншот відео

У поліції Києва пояснили причини застосування сили до активістів біля Апеляційного суду, який відмовився відпустити на волю ветерана, музиканта Андрія Антоненка.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Києва, після судового засідання "група громадян заблокувала виїзд службового транспорту з території суду".

Читайте такожЗМІ назвали ім'я можливого підозрюваного у вбивстві Шеремета, якого прогнорувало слідство (фото)

Відео дня

"На прохання поліцейських припинити протиправні дії вони не реагували, натомість вийшли на проїжджу частину по вул. Солом’янській та перекрили рух. Правоохоронці негайно втрутилися в ситуацію. При цьому в момент, коли поліцейські створювали коридор для проїзду спецавтомобіля, виникла штовханина з активними учасниками заходу. Згодом рух транспорту відновили", - зазначили в поліції.

У повідомленні сказано, що зібрані відомості за даним фактом зареєстровані в Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень Солом'янського управління поліції.

"Проводиться перевірка, за результатами якої буде дана правова кваліфікація діям кожного учасника", - зазначають у поліції.

Арешт Антоненка: що сталося під судом

  • Сьогодні Апеляційний суд Києва розглянув скаргу на рішення суду присяжних про продовження терміну арешту Антоненка, обвинуваченого у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, і відмовив у її задоволенні.
  • Відповідне рішення суду присутні в залі зустріли криками: "Ганьба!" і "Свободу Ріффмастеру!".
  • Після засідання активісти намагалися перекрити дорогу і заблокувати рух авто, щоб завадити поверненню Антоненка до СІЗО. Між активістами та правоохоронцями сталася бійка.

Вбивство Шеремета: довідка УНІАН

  • Павло Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року в результаті вибуху автомобіля.
  • 12 грудня 2019 року в Нацполіції заявили, що в причетності до вбивства підозрюють музиканта, ветерана АТО Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко, військову медсестру Яну Дугар.
  • Слідство вважало, що Антоненко був організатором вбивства, Кузьменко закладала вибухівку під авто журналіста, а Дугар напередодні вбивства нібито фотографувала камери спостереження на місці злочину.
  • Суд обрав Антоненку та Кузьменку запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, Дугар - запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. 11 серпня суд змінив Кузьменку запобіжний захід з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.
  • 21 травня Антоненку, Кузьменко та Дугар додали ще дві підозри, а також змінили зміст попереднього.
  • 25 серпня в суді всі троє обвинувачених вимагали, щоб їх справу розглядав суд присяжних. За авторозподілом від 9 вересня були визначені три основних присяжних: Григорій Фірсов, Наталія Глоба, Юрій Михайленко і двоє запасних - Юрій Федоренко, Людмила Яковенко.
  • Таким чином справу проти Антоненка, Кузьменко і Дугар розглядає суд присяжних у складі 2 професійних суддів і трьох присяжних.
  • 28 вересня суд присяжних у Шевченківському райсуді Києва залишив Антоненка під вартою. Також цього дня в суді прокурор оголосив обвинувальний акт у справі.