Чоловік забарикадувався із заручниками в автобусі / фото УНІАН

Максим Кривош (Максим Плохий), який захопив автобус із заручниками в місті Луцьку, заявив, що одна з його вимог, щоб президент України Володимир Зеленський особисто прорекламував фільм "Земляни" 2005 року.

Крім того, він змушує його дивитись заручників: "Президент Зеленський повинен записати відеозвернення з текстом "фільм "Земляни" дивитися всім", - заявив він на сторінці у соцмережі, яку згодом видалили з платформи.

Про що фільм "Земляни"? 

 "Земляни": фільм, який терорист із Луцька хоче, щоб розрекламували / Фото earthlingsfilm.ru

"Земляни" (Earthlings) – американський документальний фільм, який розповідає про проблему експлуатації тварин людьми для одомашнення, розваг, наукових досліджень або з метою виробництва одягу і їжі.

Режисером фільму виступив зоозахисник Шон Монсон, закадровий текст прочитаний Хоакіном Феніксом (зірка фільму "Джокер"), продюсером стрічки стала актриса Меггі Кью, а музикант Мобі став автором саундтреку. Усі є веган-активістами.

Також фільм піднімає теми расизму, сексизму, видової дискримінації і прав тварин, демонструючи кадри, отримані за допомогою прихованої камери з зоомагазинів, "щенячих ферм", притулків для бездомних тварин, птахофабрик, боєнь, місць вичинки і продажу шкіри та хутра, спортивних і розважальних заходів і дослідницьких лабораторій.

Кадри з фільму демонструють, як людина почала домінувати над іншими живими істотами і яких страждань ті зазнають.

Прем'єра "Землян" відбулася на фестивалі Artivist Film Festival в 2005 році, де фільм виграв нагороду в категорії "Кращий документальний фільм".

Захоплення автобуса в Луцьку

Сьогодні на Театральній площі у Луцьку чоловік захопив автобус і забарикадувався у ньому. На місці події було чути постріли, а площу оточено спецназом. У поліції повідомили, що у чоловіка, який захопив автобус, є зброя і вибухівка.

Що відомо про терориста з Луцька

Загарбником виявився чоловік, який представився правоохоронцям Максимом Плохим (справжнє ім'я — Максим Кривош, він уродженець РФ). Перед нападом він записав відео і виклав його в мережі. Чоловік заявив, що "держава - це перший терорист". Тепер він вимагає, щоб голови судів, міністерств, прокуратури, парламенту, церков, а також українські олігархи записали і виклали на своїх сторінках в соцмережах і в Youtube заяви про те, що саме вони - терористи в законі. Також повинен записати відеозвернення президент Володимир Зеленський. Поліція веде переговори зі злочинцем. Чоловік висловлював обурення існуючою системою, відмовився виходити і відпускати людей, а також стріляв у бік правоохоронців.

Що твориться в голові у луцького терориста

Як стало відомо, чоловік має психічні розлади і недавно був на обліку у психіатра, а крім того, у нього є кілька судимостей за організацію і керування бандою. Навчався у духовній семінарії.

У соцмережах тим часом з'ясували, що злочинець - ще й письменник. У 2014 році він видав невеликим тиражем книгу, де розповідає про своє непросте кримінального життя, порівнює себе з Богом і сумбурно ділиться з читачами своїми філософськими поглядами.