Зловмисники погрожували чоловіку вбивством дитини/ фото Нацполіція

У Харкові поліція затримала 4-х членів злочинного угруповання за вимагання 100 тис. доларів у чоловіка, якому зловмисники погрожували вбивством дитини.

Як повідомляє департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України, до складу угруповання входило четверо місцевих мешканців, серед яких – двоє вихідців із Кавказького регіону.

Читайте такожДБР затримало майора СБУ на хабарі у $3 тисячі

Відео дня

До поліцейських по допомогу звернувся харків’янин. Він розповів, що упродовж тривалого часу йому надходять телефонні дзвінки з погрозами. Невідомі, погрожуючи розправою йому та членам його родині, вимагали «повернення» 100 тисяч доларів. Певний час чоловік не звертав уваги на погрози, допоки невідомі не нагадали про деталі минулорічного розбійного нападу на нього. У разі несплати коштів, зловмисники погрожували вбити малолітню дитину потерпілого.

фото Нацполіція

Під час досудового розслідування оперативники управління стратегічних розслідувань в Харківській області, слідчі Новобаварського відділу поліції спільно з прокуратурою області та управлінням Служби безпеки України встановили особи зловмисників. Це чотири мешканці Харкова, віком від 27-ми до 48-ми років. Злочинну діяльність організував 29-річний чоловік, також взявши у помічники свою співмешканку.

Зібравши достатньо доказів їхньої причетності до вимагання коштів з потерпілого, правоохоронці провели заходи для їхнього затримання.

фото Нацполіція

У суботу, 29 серпня, поліцейські за силової підтримки КОРД та полку особливого призначення обласної поліції затримали 29-річного організатора та його співмешканку після отримання ними частини коштів – 35 тисяч доларів. За місцем проживання затримали ще двох учасників угруповання.

Всім затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. В ході слідства буде перевірятися причетність підозрюваних до скоєння розбійного нападу на потерпілого. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Вас також можуть зацікавити новини: